Mediator Zoetermeer

 

De scheiding gaat in veel gevallen over controle. Het gaat erom de ander onder druk te zetten om de dingen anders te bekijken. Deze druk komt kwetsbaar over als je geen controle hebt wanneer je in de aanvalsmodus gaat. De eerste keer dat je erachter komt wat iemand je heeft aangedaan is vaak het moeilijkst te verwerken. De persoon die je misbruikt heeft zal hoogstwaarschijnlijk defensief zijn en de aanval niet persoonlijk opvatten. Dit heet “het schuld spel” Het is gewoon niet dat iemand jou aanvalt, maar eerder “deze persoon valt mij aan”

Helaas leven we in een cultuur die gecertificeerde slachtoffers heeft die niet weten wat te doen. Iemands gedrag is beledigend voor hen waar al je emoties vandaan komen. Het beste wat ik deed voor een slachtoffer was om persoonlijk met hen te praten. Ik liet ze zich daar uitdrukken en hun eigen taal gebruiken. Ik kan echter niet, omdat ik weet dat ik niet voor hen spreek, voor hen praten. Degenen die niet voor zichzelf spreken, kunnen beter behandeld worden.

Een kampioen heeft een sterk zelfbewustzijn. De reden waarom een kampioen niet kan toestaan dat een ander hem overneemt, is gewoon omdat hij weet dat mijn energie en zijn energie verbonden zijn. Ik weet dus dat ik hem niet kan controleren door ze te manipuleren. Dit doe ik door de situatie onder controle te houden en grenzen te stellen aan mijn eigen energie. De slachtoffers zonder grenzen blijven kwetsbaar en een slachtoffer.

Veel van onze disfunctionele familie en vrienden weten niet wat er thuis aan de hand is, en komen dus nooit in het patroon van hun bijdrage aan de disfunctionaliteit. In schijn zijn wij partners met hen, maar in plaats van partners zijn zij afhankelijk van ons. Vaak helpt dit hen om niet met angst te leven, maar het weerhoudt hen ervan hun eigen angst onder ogen te zien. Ik kan op iemand rekenen voor iets maar zelden verras ik hen enorm. De meesten brengen hun tijd door met pogingen om zich veilig te voelen. Kinderen hebben baat bij een emotioneel veilige en tevreden ouder omdat ze weten waar de ouder vandaan komt.

In werkelijkheid is het kwetsend voor de sterke persoon die gelukkig en succesvol is om hem als een slachtoffer te zien. Je kunt niet winnen op het slagveld als je vijand bereid is tegen je te vechten. Je kunt jezelf echter behoeden voor een zekere nederlaag door je eigen angsten onder ogen te zien. Daar is moed voor nodig, want je begeeft je in het land van het onbekende en je weet niet zeker hoe anderen daarover denken. Degenen die niet in staat zijn hun eigen angsten onder ogen te zien en hun grenzen sterker te bewaren, neem er nota van, dat u de oorzaak kent en ermee instemt om verder te gaan. Wees sterk in elke situatie van stress of angst. Druk door.

Het slachtoffer is geprogrammeerd om de controle te behouden. De egodenkgeest zegt “ik moet geen problemen voor mezelf creëren” en “wat zullen de anderen wel niet zeggen als ik dat wel doe”. In werkelijkheid gaat het slachtoffer in de richting van “niemands zaken” en ontzegt zichzelf nog meer de mogelijkheid om te kiezen. De lijn van denken en gedrag van de slachtoffers is zo sterk dat ze hun best doen om ervoor te zorgen dat het hun omgeving niet beïnvloedt. Ik heb het als een zin horen gebruiken door de persoon die dit zei.

Dit zijn de belangrijkste factoren van het slachtoffer. Ik noem de slachtofferrol de “giftige steen”, naar een vlaamse powersong die ik ooit hoorde op aelite-st Dating goeroe “zonder probleem heb ik geen huwelijk en geen huis”. Deze persoon is een product van een slecht gevoel van eigenwaarde en versterkt dat geloof door het defensieve gedrag dat hij voortdurend vertoont.

Het egoïstische gedrag van een slachtoffer is het resultaat van de bovenstaande factoren. De meest waarschijnlijke uitkomst wanneer iemand een ander uitdaagt vanwege onzekerheid, is dat zijn eigen interne criticus geactiveerd wordt. Het slachtoffer is voortdurend bang om in de steek gelaten te worden. “Als ze toevallig zouden weggaan, zou deze ook weggaan.”

Al deze negatieve, giftige energie behoort toe aan het slachtoffer, niet aan de mensen die proberen te helpen. Mijn advies roept op om de slachtofferrol te erkennen en de persoon die de stress ervaart te vragen om uit de Gedirigeerde Frank hoofdruimte te komen. Dit helpt jou als verantwoordelijke volwassene gewoon om je kracht terug te krijgen.

Lees meer:

Mediator Zoetermeer

Echtscheiding Zoetermeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.