Mondzorg Nijmegen

De basis van mondverzorging De basis van mondverzorging is dat u uw tanden ten minste twee keer per dag poetst, waarschijnlijk één keer ’s ochtends en één keer voor het slapen gaan. Waarschijnlijk poets je je tanden omdat je op school geleerd hebt dat het belangrijk is om je tanden te poetsen. Door uw tanden te poetsen verwijdert u tandplak en bacteriën, waardoor uw mond fris en muntachtig blijft. Gebruik een tandenborstel met zachte borstelharen, een kleine kop en poets uw tanden gedurende 2-3 minuten. Maak uw tong dagelijks schoon met een tongschraper of -reiniger. Als u een grote tandenborstel gebruikt, kan het moeilijk zijn om de achterkant van uw mond te bereiken. Kies tandpasta die fluoride bevat.

Preventietips

Het wordt aanbevolen mondwater te gebruiken om te voorkomen dat bacteriën en tandplak zich in uw mond ophopen. Kies een mondwater dat rijk is aan fluoride. Mondwater is een vervanger voor flossen. Een mondspoelmiddel maakt uw tanden niet zo goed schoon als poetsen. Mondwater doodt echter wel de bacteriën in uw mond en zorgt ervoor dat uw tandvlees fris aanvoelt. Wanneer u poetst, zult u merken dat uw tandvlees soms tintelt. Flossen moet u minstens één keer per dag doen. Als u tandvleesontsteking heeft, is het aan te raden om het vaker te doen.

Kies de juiste tandpasta. Tegenwoordig zijn er veel tandpastamerken waaruit u kunt kiezen. Deze tandpasta’s richten zich op verschillende problemen. Tandpasta die tandsteen en tandplak aanpakt, helpt tandbederf te voorkomen. U kunt ook tandpasta krijgen die gingivitis voorkomt en bepaalde bacteriën afdekt, die verantwoordelijk zijn voor tandvleesontsteking en tandbederf.

Bij het kiezen van de juiste tandpasta moet u letten op het ADA-keurmerk. Dit zegel betekent dat het product bewezen effectief is in het voorkomen van gaatjes en het versterken van de tanden.

Vermijd het kiezen van de verkeerde tandpasta. IJs zuur komt in veel tandpasta’s voor. Het is moeilijk volledig te vermijden, maar als u de verkeerde soort kiest, kunnen uw tanden verzwakken.

Flos uw tanden regelmatig. Flossen is de beste manier om etensresten te verwijderen die tussen uw tanden vastzitten. Als deze etensresten in de mond blijven zitten, kan dit leiden tot tandplak en andere problemen aan uw gebit. Flos daarom uw tanden elke keer dat u voedsel consumeert.

Ga minstens twee keer per jaar naar uw tandarts. Vaak is het te laat voor afgebroken tanden en ernstige problemen voor uw tandvlees. Een tandarts kan een oplossing voor uw problemen bieden. Hij of zij kan u een kroon aanbieden of u moet permanent een kunstgebit laten implanteren.

Overweeg om bepaalde bewaarders te gebruiken. Misschien heb je een belangrijke vergadering met een potentiële klant. Dan kun je onder bepaalde omstandigheden een tissue vochtbleker gebruiken. Gebruik dan een rode lip om de adem van potentiële klanten een beetje op te frissen.

Als uw tandvlees bloedt als u uw tanden poetst, is dat hetzelfde als uw tandvlees verliezen. Meestal zullen bleekmiddelen of collageenbehandelingen uw tandvlees weer gezond maken. Kies het juiste bleekmiddel en de juiste behandeling en u kunt voorkomen dat uw tandvlees gaat bloeden.

Als u een vals gebit geïmplanteerd hebt, moet u naar een tandartspraktijk gaan en uw mond laten onderzoeken.

Neem de tijd om uw tandarts regelmatig te bezoeken en volg zijn aanbevolen gebitsreinigingsroutine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.